Vad gör en copywriter?

Home / copywriter / Vad gör en copywriter?

En copywriter utför ett kreativt arbete på ett annat sätt än en designer. Det är dock inte mindre kreativt men har ett fokus på att förtydliga kommunikation. Att bära ett budskap. Detta budskap kommer ofta från uppdragsgivare som vill anlita en copywriter för att skriv innehåll. En slogan för en reklamkampanj. En banderoll för företag eller lite vad som faktiskt. Det viktiga är att en copywriter analyserar ett behov och ser på alla perspektiv i syfte att vara tydlig i kommunikationen.

En kreativ copywriter

Föreställ dig en förfrågan om uppdrag med en etablerad idé för en copywriter. Framtagandet av ett tydligt budskap utifrån brainstorming med ett gäng kreatörer är kanske den vanligaste processen. Förslagsvis från någon gamla film eller reklam. Ord och budskap får struktur och innehåll som påverkar betraktaren med en känsla. Det finns nog en speciell ådra i en copywriter som gör att budskapet påverkar själ och hjärta när det läsas av mottagaren.

Minns du också 70-talets biosalonger när kvarten innan filmen körde reklam som fortfarande sitter fast-etsat på näthinnan. Företag med produkter som Läkerol, Cloetta, och Marabou hade idealiska slogans jag fortfarande minns. Jag växte upp med en fantastisk gåva där reklamens budskap vad tydliga och man hade ju redan köpt in kvällen marabou innan man kom för att man visste precis.

Content marketing som copywriter

När vi ser på hur vi använder en copywriter för uppdrag kommer det till oss at vi redan från start ska implementera budskapet första. När vi skapar kampanjer får vi sedan kraft i budskapet och kan leverera funktionella meddelanden och budskap från copywriting till design med samma känsla.

Den som kan förmedla ett budskap med ord och sätta sin prägel på det man vill säga är genial. Det finns såklart enormt kunniga copywriters som inte gör annat än att skriva texter på ett genialiskt sätt. De är förebilder som inspirerar och ger kraft i alla lägen.

Några namnkunniga världskända copywriters. Stan Freberg, Leo Burnett, Bernice Bowles, Fitz-Gibbon, David Abbott, Dave Trott

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *